De Plukker Pub opent de deuren

In oktober 2021 haalden we met de brouwerij de concessie binnen voor de inrichting van een stadsbrouwerij op de hopmuseumsite. Afhankelijk van de nodige vergunningsaanvragen en verder overleg met de afdeling Onroerend Erfgoed zullen de aanpassingswerken kunnen starten in 2023. De bedoeling is om eind 2023 of uiterlijk begin 2024 de stadsbrouwerij te openen.

We zullen dus nog even moeten wachten op de opening van de stadsbrouwerij, maar ondertussen kunnen we wel al starten met ons brouwerijcafé dat we de Plukker Pub gedoopt hebben.

Net zoals het Hopmuseum is de Plukker Pub gelegen in het complex De Stadsschaal. De stadsschaal behoorde oorspronkelijk tot het klooster van de paters recoletten en tot eind jaren '60 werd er hop gewogen, gekeurd en geperst. Sinds 1981 herbergt dit industrieel-archeologische complex het Hopmuseum. Hier werd ook op 21 maart 1941 Dirk Frimout geboren, eerste belg in de ruimte. Bij de terugkeer in zijn geboortestad onthulde hij op 24 mei 1992 het herinneringsbord aan de gevel.

De Plukker Pub is van woensdag tot en met zondag geopend van 10 uur tot 18 uur. Je kan er naast onze eigen bieren ook genieten van bubbels, wijnen en ander lekkers zoals sangria, gin of onze huisgemaakte Picon. Er is ook een ruim aanbod van frisdranken waaronder de Belgische Ritchie limonades, niet-alcoholische dranken, koffie en thee.
Onze bieren kunnen er ook aangekocht worden per bak of doos van 12x33cl.

Kom genieten op ons rustig zonneterras op de binnenkoer van de Stadsschaal met zicht op het Hopmuseum.
Er is voldoende plaats voor het stallen van fietsen en voor kinderen om te spelen.

Je kan de Plukker Pub ook volgen op facebook: facebook.com/plukkerpub.

plukkerpub
foto Laurie Bailliu