De brouwerij

De brouwerij is geïnstalleerd op het hopbedrijf in een loods die vroeger werd gebruikt om de hop in te plukken en te drogen. De hopasten zijn afgebroken om plaats te maken voor de brouwketels en de loods is omgebouwd om te voldoen aan de voorschriften van de voedselveiligheid.

De aanvraag voor de officiële Brouwerij De Plukker werd ingediend en de erkenning volgde in september 2011. Op 9 november 2011 konden we voor de eerste maal brouwen in onze eigen brouwerij.

In het begin konden we 450 liter brouwen in één keer. Stap voor stap werd dit opgedreven tot 750 liter per brouwsel met dezelfde ketels. Ondertussen zijn er extra ketels bijgekomen waardoor de huidige capaciteit nu 1000 liter is per brouwsel.

In 2016 zetten we een grote stap in de ontwikkeling van onze brouwerij met de aankoop van een automatische afvullijn. Tot hiervoor werd alles manueel afgevuld. Met de bottellijn kunnen we sneller grotere volumes afvullen. Ook voor de levensduur van het bier is dit een grote stap vooruit doordat we nu kunnen afvullen zonder dat het bier in contact komt met zuurstof.

In de volgende jaren werd er stelselmatig verder geïnvesteerd. Onder andere voor het etiketteren, coderen, waterontharding en in 2020 volgde dan de aankoop van een biercentrifuge.

In 2022 staan enkele grote wijzigingen gepland. Hou ons in de gaten ;-)