Hoe het begon

zaakvoerders

Brouwerij De Plukker werd in 2011 opgericht door Joris Cambie en Kris Langouche

In 2011 slaan biologische hopboer Joris Cambie en brouwer Kris Langouche de handen in elkaar. De familie Cambie teelt dan al generaties lang hop op de Poperingse velden en schakelt in 1997 al over op biologische teelt. Reden genoeg voor Joris en Kris om samen, op het hopbedrijf van Joris, een artisanale brouwerij te stichten.

Het begin van De Plukker en zijn unieke verhaal!

Dit is immers het enige hopbedrijf in België met een eigen brouwerij (brasserie à la ferme). Hier worden uitsluitend bieren gebrouwen met eigen hop. Alle bieren zijn dus ook bio-gecertificeerd.

Bieren van eigen hop

Naast de vaste kleppers zoals Keikoppenbier, Rookop en Tripel Plukker worden ook steevast enkele seizoensbieren gebrouwen. Zo wordt er tijdens de hoppepluk een bier gefabriceerd met niet-gedroogde hop, een ingrediënt dat het bier een heel zachte smaak en bitterheid schenkt. Vlak na de pluk wordt dan weer een extra gehopt bier gebrouwen, waarin alle op het bedrijf geteelde hopvariëteiten schitteren.

Smaakt naar meer!