10 jaar De Plukker

In november vieren we onze tiende verjaardag en dat willen we niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Het wordt een feest maar tegelijk ook een afscheid en de start van een nieuw hoofdstuk.

Het wordt een afscheid omdat we door omstandigheden genoodzaakt zijn om ons huidig gebouw te verlaten. Gelukkig hebben we onderkomen gevonden in een gloednieuw gebouw in de stad op 5 minuutjes rijden van waar we nu zitten, meer bepaald in de Nijverheidsstraat op de vroegere Legro/groendienst site aan de achterkant van het station. Het is de bedoeling om na nieuwjaar hier onze intrek te nemen. Wanneer we precies de productie zullen kunnen verhuizen is nog afhankelijk van een aantal factoren, o.a. de leveringstermijn van een nieuwe brouwzaal.

Stadsbrouwerij

We gaan de productie dus verhuizen naar het stadscentrum maar daar bovenop worden we een heuse stadsbrouwerij. Eerder dit jaar lanceerde Stad Poperinge immers een oproep voor de uitbating van een stadsbrouwerij in het Hopmuseum. Wij hebben ons kandidaat gesteld hiervoor en de onderhandelingen zijn intussen opgestart. Het is onze bedoeling om naast onze grote productie hier een taproom brewery te installeren waar we bieren gaan brouwen uitsluitend voor verbruik ter plaatse. Als alles volgens plan verloopt, zal dit project in het voorjaar 2023 van start kunnen gaan. Meer informatie volgt.

Feestelijk afscheid

Je ziet het: we hebben grote toekomstplannen. Maar eerst willen we feestelijk afscheid nemen van het huidige gebouw waar we 10 jaar lang hebben vertoefd. Dit gaan we doen met een reeks optredens. Op zaterdag 30 oktober starten we met een avondje Nederlandstalige rock: Goes en Woesten komen dan langs. Op zaterdag 20 november gaan we rocken in het West-Vlaams met de lokale groepen Doofpit (groep van Kris) en Edward. Afsluiten doen we op zaterdag 4 december met Acts of Man die ons in het Engels zullen trakteren op een intiem avondje rootsmuziek met wortels in country, blues en folk.

Tickets zijn te koop via onze webshop

We zijn bijzonder fier op wat we in de voorbije tien jaar gerealiseerd hebben en wensen iedereen te bedanken die ons gesteund heeft.

Joris, Kris, Shirley en Lorenzo

Laat ze smaken!