Optreden van Woesten en Goes

We vieren ons tienjarig bestaan met een reeks optredens. Op zaterdag 30 oktober starten we met een avondje Nederlandstalige rock: Goes en Woesten komen dan langs.

 

De Nederlandstalige rock van Woesten grijpt terug naar de onmacht en de liefde van Gorki, Noordkaap, De Mens, Tröckener Kecks en The Scene. Ze mengen de ziel van hun idolen met een potje stevige gitaarpartijen, herkenbare refreinen en een snuifje show. Zanger Bart, drummer Kristof en bassist Nico koppelen hun jarenlang vertoeven in duistere kroegen en energieke muziekgroepjes aan het onmiskenbare talent van jonge wolf Elia De Mey, die nonkel moet zeggen tegen Zaman van Ze Noiz. Waarom we dit vermelden, wordt bij een live-concert snel duidelijk. De ervaren Eeklose muzikant Mátyás legt er met zang en toetsen een mooi sausje over.

woesten

Het voorprogramma wordt verzorgd door Goes. Michel ‘Goes’ Goessens is een poëet die het onrecht en de tristesse in de wereld om zich heen observeert en op een fijnzinnige wijze weet weer te geven. Nooit choquerend maar steeds raak. Een meesterverteller van wereldklasse. Goes schildert het Vlaamse dorpsleven zoals het is. Met de poëzie van een Lieven Tavernier, de rauwheid van een Dimitri Verhulst, de donkerste zijde van Daniel Lanois, de meesterlijke vertelkunst van Townes Van Zandt en de sociale blik van Pete Seeger. Goes legt de kleine, scherpe kantjes bloot, weet ze prachtig te relativeren en danst een wonderbaarlijke solo op het slappe koord tussen drama en humor.

Goes

Tickets kosten 10 euro en zijn enkel verkrijgbaar via de webshop.

Deuren open om 19u30. Start optredens om 20u15.