Drink een kopstootje gemaakt van onze All Inclusive IPA 2015

Unieke jenevers van speciaalbieren

Distilleerderij de Pronckheer lanceert Kopstootjes

Op 8 juni 2016 introduceerde Distilleerderij de Pronckheer in Cothen unieke Kopstootjes. De oer Hollandse Kopstootjes bestaan uit speciaalbier van microbrouwerijen en een bijpassende jenever, die van het bier is gemaakt. De kleinschalige ambachtelijke productie maakt het mogelijk om smaak en karakter van bier en jenever naadloos op elkaar te laten aansluiten. Distilleerderij de Pronckheer kiest met de Kopstootjes voor ‘minder en beter’.

Distilleerder Arjan Smit van Distilleerderij de Pronckheer: „Bij onze Kopstootjes draait het puur om smaak en kwaliteit. We werken met speciaalbieren van ambachtelijke microbrouwers. Ook bij de jenever gaat het daarom. Hoge kwaliteit en kleinschalig gedistilleerd. Samen zijn ze een prachtige smaakcombinatie. Een Kopstootje drink je in kleine hoeveelheden, want we geloven in minder maar beter. Een Kopstootje is bedoeld om van te genieten.”

Zoektocht naar het lekkere

De Belgische biologische hopkweker en top bierbrouwer Joris Cambie van brouwerij de Plukker in Poperinge liet van zijn IPA bier een Kopstootje jenever maken. Cambie: „De verschillende combinaties passen mooi bij elkaar. Voor het maken van een echt goed Kopstootje heb je dezelfde kennis en ervaring en hetzelfde gevoel nodig als voor het brouwen van een topbier. We hebben dezelfde passie: de zoektocht naar het lekkere.”

Te proeven Kopstootjes: 

Op dit moment zijn de volgende Kopstootjes te proeven:

  • Kopstootje van Drie Ringen Trippel bier uit Amersfoort met bijpassende Drie Ringen jenever
  • Kopstootje Stafhorst en Ceaux, van Harvest bier van Ceaux uit Utrecht met een gelagerde jenever
  • Kopstootje van Maallust Weizen bier met een frisse jenever
  • Kopstootje van het witbier van microbrouwer De Vleeghel uit Veghel
  • Kopstootje van IPA (India Pale Ale)  van De Plukker uit Poperinge met een fruitige jenever

Over Distilleerderij de Pronckheer

Distilleerderij de Pronckheer is ontstaan in 2010 toen Arjan Smit door fruitkwekers in de Kromme Rijn streek werd benaderd. De kwekers hadden overtollig fruit beschikbaar en vroegen of de chef van restaurant de Pronckheer er een goede bestemming voor kon vinden. Arjan Smit volgde in 1997 een distillateursopleiding bij Gerald Quentler in Oostenrijk en besloot om van het fruit een hoge kwaliteit levenswater (eau de vie) te maken. Kort daarna kwam de vraag vanuit een oud Utrechts jenevermerk om volgens het oude recept opnieuw de jenever te maken. In Utrecht heeft deze Staffhorst jenever in korte tijd de markt veroverd. Kopstootjes van Distilleerderij de Pronckheer zijn de meest recente innovatie. Van speciaalbier wordt een qua smaak en karakter bijpassende jenever gemaakt. Bier en jenever vormen samen het unieke Kopstootje.

Voor meer informatie:

Arjan Smit
0343 – 561505

info@pronckheer.nl
www.kopstootje.nl
www.distilleerderijdepronckheer.nl

Twitter @pronckheer #kopstootje