Bio bier en food happening

Op zondag 27 augustus organiseert Brouwerij De Plukker i.s.m. Toerisme Poperinge een eerste Biobierhappening. Dichter bij het belangrijkste ingrediënt van bier kan je immers niet komen. Letterlijk tussen de hopvelden geniet je van enkele geselecteerde biobieren.

Hopteler Joris Cambie en brouwer Kris Langouche ontvangen vanaf 13 uur vijf brouwerijen die hun bieren presenteren tussen de hopvelden van Brouwerij De Plukker langs de Elverdingseweg. Je stapt letterlijk door het hopveld om het terrein van de happening te betreden. Terwijl de geur van rijpe hopbellen voor een heerlijk nazomers sfeertje zorgt, is het genieten van de bieren van vijf biobrouwerijen en een biofoodstand. Joris geeft met plezier uitleg tijdens de plukdemonstraties met een miniplukmachine.

Net zoals De Plukker brouwen de vijf deelnemende brouwerijen biologische en artisanale bieren. Bij Sebastien Demanez van Brasserie Demanez uit Saint-Ode kan je o.a. proeven van La B.R. Blonde en la B.R. Triple. De kleine onafhankelijke brouwerij Den Hopperd uit Westmeerbeek produceert bieren met de naam Kameleon tripel, donker, amber, ginseng en saison en het Cannabier. Brasserie Brunehaut, uit Rongy vlakbij Doornik, heeft een gamma biologische en glutenvrije bieren ontwikkeld, gemaakt met gerst die op hun domein geteeld wordt. Brouwerij Cantillon is de enige overgebleven ambachtelijke brouwerij van Lambiek in Brussel. Dit familiebedrijf zorgt o.a. voor een gueuze, een kriek en een lambic. Uiteraard ontbreekt ook het gamma van gastbrouwerij De Plukker niet op dit event.

Tussen het proeven door is er aandacht voor lekkere biohapjes. Jozefien van Ooogst (www.ooogst.be) houdt van lekker eten en reizen. In haar caravan tovert ze smaakvolle, verse en locale ingrediënten om tot hartelijke lunches, verrassende snacks en feestelijke buffetten.

De bierlijst: 

 

De toegang tot de happening is gratis. Welkom van 13u tot 21u. Last call om 20u30.

Lokatie: Elverdingseweg 14a, 8970 Poperinge. Dit alles letterlijk tussen de hoppevelden!

biobierhappening

Schrijf je in op onze nieuwsbrief