Eerste biobierhappening tussen de hopvelden

Op 27 augustus 2017 organiseerden we in samenwerking met Toerisme Poperinge voor de eerste maal een biobierhappening. Tussen de hopvelden konden zo'n 650 bezoekers genieten van een selectie biobieren.

biobierhappeningfoto Depestele

We kozen vijf brouwerijen die ook biologische bieren brouwen, net zoals wij. Bij Sebastien Demanez van Brasserie Demanez uit Saint-Ode kon je o.a. proeven van La B.R. Blonde en la B.R. Triple. De kleine, onafhankelijke brouwerij Den Hopperd uit Westmeerbeek produceert bieren met de naam Kameleon tripel, donker, amber, ginseng en saison en het Cannabier. Brasserie Brunehaut, uit Rongy vlakbij Doornik, heeft biologische en glutenvrije bieren, gemaakt met gerst die op hun domein geteeld wordt. Brouwerij Cantillon is de enige overgebleven ambachtelijke brouwerij van Lambiek in Brussel. Het familiebedrijf zorgde o.a. voor een gueuze, een kriek en een lambiek. Uiteraard kon ons eigen gamma ook niet ontbreken.

brouwers proostenbrouwers Marc-Antoine de Mees (Brunehaut) en Sébastien Demanez

Jozefien van Oogst bereidde in haar caravan smaakvolle, verse, en met lokale ingrediënten gemaakte bio-hapjes. 

Ooogst
Met een miniplukmachine werden er regelmatig plukdemonstratie gegeven. Die verse hopbellen konden de bezoekers dan nadien meenemen.

 hopplukdemonstratie

hopplukdemonstratie