Elk jaar brouwen we tijdens de hoppepluk een bier met 100% verse, niet-gedroogde of 'groene' hop. Het concept is steeds hetzelfde: we plannen vooraf een brouwdag tijdens de hopoogst en brouwen op die dag met de hop die dan geplukt wordt. We weten dan nog niet welke hopsoort dat zal zijn. Het recept is elk jaar hetzelfde, enkel de hop verandert.
Op de brouwdag is Kris aan het brouwen en Joris aan het plukken. Als het bijna tijd is om de hop toe te voegen in de kookketel, verwittigt Kris Joris zodat hij verse natte hop kan nemen van de plukmachine om naar de brouwerij te brengen. Binnen het half uur zit de geplukte hop al in de kookketel. Verser kan niet!
De Single Green wordt elk jaar gebrouwen tijdens de hoppepluk in september. We brouwden dit bier voor de eerste maal in 2012.
2022
5.957 flessen 33cl
hopsoort: Cascade
2021
5.144 flessen 33cl
342 flessen 75cl
hopsoort: Cascade
2020
5.168 flessen 33cl
298 flessen 75cl
hopsoort: Centennial
2019
3.845 flessen 33cl
711 flessen 75cl
hopsoort: Centennial
2018
4.349 flessen 33cl
581 flessen 75cl
hopsoort: Goldings
2017
3.801 flessen 33cl
741 flessen 75cl
hopsoort: Cascade
2016
1.899 flessen 75cl
hopsoort: Phoenix
2015
1.914 flessen 75cl
hopsoort: Goldings en WGV (elk 50%)
2014
1.816 flessen 75cl
hopsoort: Challenger
2013
781 flessen 75cl
hopsoort: WGV
2012
582 flessen 75cl
hopsoort: Goldings