Kasteel Beauvoorde

Kasteel Beauvoorde is ontstaan uit een samenwerking met Frambiosa y besos, kleinfruitkwekerij in Beauvoorde, en het Kasteel van Beauvoorde. Op hun vraag maakten we in 2018 een bier gebrouwen met frambozen uit Beauvoorde. Het werd een fris, fruitig  bier met heerlijke frambozentoets.

Na dit brouwsel werd beslist om het bier in ons vaste gamma op te nemen en in 2020 werd het recept verder ontwikkeld tot een heus fruitbier door het aandeel framboos te verhogen.

We brouwden Kasteel Beauvoorde voor de eerste maal op 4 mei 2018.

Uitzicht
blond bier met roze kleur, fijn wit schuim
Neus
granig, zacht kruidig, rood fruit
Smaak
fris en vrij droog in aanzet; granig, rood fruit (framboos), een licht zuurtje; behoorlijk bitter en drogend in afdronk met meer framboos die best wel wat blijft hangen
Pairing
apéro, dorstlesser, terrasje, zomerse salades (al dan niet met rood fruit), gegrild wit vlees of wit vlees met fruitige dip en/of pittige toets (bv. kip tandoori), dessert met framboos, chocolademousse van donkere chocolade
Gebruikte hopsoorten:
Alc:
5.9 Vol.%
EBU
13
Niet gefilterd of gepasteuriseerd, met nagisting op de fles.

Koel en rechtopstaand bewaren.
Beschikbaarheid
  • op voorraad
  • momenteel geen voorraad
  • niet beschikbaar in deze verpakking

 

Frambiosa y Besos 

In Beauvoorde wordt er heerlijk kleinfruit gekweekt op het biologisch fruitbedrijf Frambiosa y Besos. Naast het vele kleinfruit (frambozen, stekelbessen, witte - zwarte & rode aalbessen, braambessen, ...) heeft het bedrijf ook een gans assortiment aan siropen, confituren, coulis, ijs en sappen. Allemaal te ontdekken in de hoevewinkel.

De frambozen van Frambiosa y Besos geven de verfrissende toets en een vleugje terroir aan Kasteel Beauvoorde.

www.frambiosaybesos.be

 

Kasteel Beauvoorde 

Kasteel Beauvoorde bezoeken is binnenstappen in de wondere wereld van ridder Arthur Merghelynck! 

Tijdens een bezoek aan het 17de eeuwse kasteel bewonder je de schitterende kasteelinterieurs en prachtige parkomgeving. Sappige anekdotes en meeslepende verhalen wekken het statige kasteel tot leven.

Een verborgen parel in de Westhoek die u moet ontdekken.

www.kasteelbeauvoorde.be