Kasteel Beauvoorde

Kasteel Beauvoorde is ontstaan uit een samenwerking met Frambiosa y besos en het Kasteel van Beauvoorde. Op hun vraag maakten we een bier gebrouwen met frambozen uit Beauvoorde.

De unieke moutcombinatie en heerlijke frambozentoets zorgen voor een fris, fruitig bier. Verwacht geen zoet of zuur fruitbier, maar laat je verleiden door de subtiele verfrissing.

We brouwden Kasteel Beauvoorde voor de eerste maal op 4 mei 2018.

Uitzicht blond bier met roze glans, fijn wit schuim
Neus granig, zacht kruidig, beetje rood fruit, licht zuurtje (afkomstig van de tarwe)
Smaak fris en vrij droog in aanzet; granig, rood fruit (framboos), een mooie fraîcheur; behoorlijk bitter en drogend in afdronk met meer framboos die best wel wat blijft hangen
Pairing apéro, dorstlesser, terrasje, zomerse salades (al dan niet met rood fruit), gegrild wit vlees of wit vlees met fruitige dip en/of pittige toets (bv. kip tandoori), dessert met framboos, chocolademousse van donkere chocolade
Gebruikte hopsoorten Goldings
Alc: 5.9 Vol.%
EBU: 13
Niet gefilterd of gepasteuriseerd, met nagisting op de fles.

Koel en rechtopstaand bewaren.
Beschikbaarheid

op voorraad

momenteel geen voorraad

niet beschikbaar in deze verpakking


 

Frambiosa y Besos 

In Beauvoorde wordt er heerlijk kleinfruit gekweekt op het biologisch fruitbedrijf Frambiosa y Besos. Naast het vele kleinfruit (frambozen, stekelbessen, witte - zwarte & rode aalbessen, braambessen, ...) heeft het bedrijf ook een gans assortiment aan siropen, confituren, coulis, ijs en sappen. Allemaal te ontdekken in de hoevewinkel.

De frambozen van Frambiosa y Besos geven de verfrissende toets en een vleugje terroir aan Kasteel Beauvoorde.

www.frambiosaybesos.be

 

Kasteel Beauvoorde 

Kasteel Beauvoorde bezoeken is binnenstappen in de wondere wereld van ridder Arthur Merghelynck! 

Tijdens een bezoek aan het 17de eeuwse kasteel bewonder je de schitterende kasteelinterieurs en prachtige parkomgeving. Sappige anekdotes en meeslepende verhalen wekken het statige kasteel tot leven.

Een verborgen parel in de Westhoek die u moet ontdekken.

www.kasteelbeauvoorde.be