Single Green Hop

Elk jaar brouwen we tijdens de hoppepluk een bier met 100% verse, niet-gedroogde of 'groene' hop. Het concept is steeds hetzelfde: we plannen vooraf een brouwdag tijdens de hopoogst en brouwen op die dag met de hop die dan geplukt wordt. We weten dan nog niet welke hopsoort dat zal zijn. Het recept is elk jaar hetzelfde, enkel de hop verandert.

Op de brouwdag is Kris aan het brouwen en Joris aan het plukken. Als het bijna tijd is om de hop toe te voegen in de kookketel, verwittigt Kris Joris zodat hij verse natte hop kan nemen van de plukmachine om naar de brouwerij te brengen. Binnen het half uur zit de geplukte hop al in de kookketel. Verser kan niet!

De Single Green Hop wordt elk jaar gebrouwen tijdens de hoppepluk in september. We brouwden dit bier voor de eerste maal in 2012.

Uitzicht amberkleurig bier; wit fijn schuim
Smaak De niet-gedroogde hop geeft het bier een uitzonderlijke smaak. De vluchtige aroma's die anders verloren gaan tijdens het drogen, blijven nu wel in de hop en komen zo ook in het bier.

Doordat de hop niet gedroogd is, zijn de smaak en bitterheid ook veel zachter.

Voor de maximale 'groene hop'-smaak drink je het bier best jong. Na een 6-tal maanden gaat de smaak evolueren. Het aroma wordt dan minder uitgesproken hoppig maar de smaak blijft wel lekker zacht.
Gebruikte hopsoorten Phoenix
Kleur: amber
Alc: 5.5 Vol.%
Beperkte oplage van 1.899 flessen.

Niet gefilterd of gepasteuriseerd, met nagisting op de fles.

Koel en rechtopstaand bewaren.
Beschikbaarheid

Vorige edities

2015
1.914 flessen
hopsoort: Goldings en WGV (elk 50%)

2014
1.816 flessen
hopsoort: Challenger

2013
781 flessen
hopsoort: WGV

2012
582 flessen
hopsoort: Goldings

Schrijf je in op onze nieuwsbrief